Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ρεβίθια με σπανάκι και κοτόπουλο


Συστατικά
  • 500 γρ. σπανάκι
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών
  • 100 γρ. παξιμάδια ολικής
  • σκ. σκόρδο
  • 3-4 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
  • 1/2 κ.γ. κύμινο 
  • μπαλσάμικο
  • 300 γρ. ρεβύθια ξερά μουλιασμένα όλη νύχτα και βρασμένα μετά μέχρι να είναι μαλακά
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο σωτέ
  • κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα του κοτόπουλο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βράζουμε τα ρεβίθια και τα στραγγίζουμε καλά.
  • Ξεπλένουμε καλά το σπανάκι και χωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια τους.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο (2 κ.σ.) σοτάρουμε τα κοτσάνια από το σπανάκι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα κομμένα στα 2, το κίμινο και τα σοτάρουμε και αυτά για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Χτυπάμε το σκόρδο, τα παξιμάδια και τη ρίγανη στο μούλτι μέχρι να γίνουν τρίμμα αλλά όχι σκόνη.. 
  • Τέλος ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά και τα ρεβίθια, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν λίγο τα ρεβίθια.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μέσα 3-4 κ.σ. μπαλσάμικο.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε 2 φιλέτα κοτόπουλο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα αλλά να μην στεγνώσουν. 
  • Σερβίρουμε τη σαλάτα με το σοτέ κοτόπουλο και σκορπίζουμε από πάνω το μείγμα με τα παξιμάδια..
Μια συνταγή του ΄Ακη Πετρετζίκη