Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Έργα τέχνης από ...ΟΣΠΡΙΑ

Φασόλια , φακές, οσπρια κάθε τύπου.Όλα στην φυσική τους μορφή ή βαμμένα σε οποιαδήποτε απόχρωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ψηφίδες για πολύ όμορφα ψηφιδωτά - καδράκια

Ανάλογα με τον τρόπο που θα τα συνδυάσετε και την υπομονή σας, τα ψηφιδωτά αυτά μπορούν να ...εξελιχθούν από ένα κάδρο για την κουζίνα ή ένα παιδικό δωμάτιο σε πραγματικά έργα τέχνης για κάθε χώρο.


Η Bean Art είναι μια τεχνική που στις εφαρμογές της από εικαστικούς καλλιτέχνες έχει προσφέρει αριστουργήματα, κυρίως σε αναπαραστάσεις έργων διασήμων ζωγράφων αλλά και προσωπογραφίες διασημοτήτων.

Ένας από τους εντυπωσιακότερους συνδυασμούς είναι εκείνος των άσπρων και μαύρων μικρών φασολιών για την δημιουργία κάθε μορφής, συμβόλων κλπ. αλλά και γεωμετρικών παραστάσεων. 


Σε πολύπλοκα σχέδια θα χρειαστεί, όπως ακριβώς και στα κλασσικά ψηφιδωτά με ψηφίδες, να δουλέψετε προγραμματισμέναχωρίς ...αυτοσχεδιασμούς της στιγμής και αφού φτιάξετε με μολύβι το σχέδιο πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να δημιουργήσετε το ψηφιδωτό να χωρίσετε όσπρια, σπόρια κλπ. ανά μέγεθος και χρώμα ώστε να μπορέσετε με ακρίβεια να το αντιγράψετε.
Όποιου είδους όσπρια, καρπούς ή σπόρους κι αν χρησιμοποιήσετε θα τα κολλήσετε σε χαρτί ή ξύλο με μια απλή κόλλα χειροτεχνίας και για να τα βάψετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιουδήποτε είδουςμπογιά.





















  
























Πηγή:http://www.soulouposeto.gr/2014/04/kata_23.html