Συστατικά
- 500 γρ. σπανάκι
- ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών
- 100 γρ. παξιμάδια ολικής
- 2 σκ. σκόρδο
- 3-4 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- μπαλσάμικο
- 300 γρ. ρεβύθια ξερά μουλιασμένα όλη νύχτα και βρασμένα μετά μέχρι να είναι μαλακά
- 2 φιλέτα κοτόπουλο σωτέ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα του κοτόπουλο
- Βράζουμε τα ρεβίθια και τα στραγγίζουμε καλά.
- Ξεπλένουμε καλά το σπανάκι και χωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια τους.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο (2 κ.σ.) σοτάρουμε τα κοτσάνια από το σπανάκι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Προσθέτουμε τα φύλλα κομμένα στα 2, το κίμινο και τα σοτάρουμε και αυτά για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Χτυπάμε το σκόρδο, τα παξιμάδια και τη ρίγανη στο μούλτι μέχρι να γίνουν τρίμμα αλλά όχι σκόνη..
- Τέλος ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά και τα ρεβίθια, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν λίγο τα ρεβίθια.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μέσα 3-4 κ.σ. μπαλσάμικο.
- Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε 2 φιλέτα κοτόπουλο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα αλλά να μην στεγνώσουν.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα με το σοτέ κοτόπουλο και σκορπίζουμε από πάνω το μείγμα με τα παξιμάδια..
Μια συνταγή του ΄Ακη Πετρετζίκη